Συμβουλές για την αγορά φθηνών καυσόξυλων

Όλοι ψάχνουν για φτηνά καυσόξυλα. Γιατί δεν το έκανες; Γεια, ξέρω ότι πάντα αναζητώ την καλύτερη προσφορά κάθε φορά που αγοράζω οτιδήποτε. Ας ρίξουμε μια πιο βαθιά ματιά στους λόγους που οι άνθρωποι πωλούν καυσόξυλα φθηνά.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για φθηνά καυσόξυλα.

Τα καυσόξυλα είναι καυσοξυλα συνήθως φθηνά επειδή αγοράζετε κατώτερα ξύλα. Τις περισσότερες φορές, τα φθηνά καυσόξυλα αποτελούνται από ξύλα που δεν είναι ιδανικά είδη καυσόξυλων. Τα μαλακά ξύλα όπως το πεύκο και η ερυθρελάτη είναι συνηθισμένοι ένοχοι στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες που πωλούνται φτηνά.

Μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα όταν εξοικονομείτε εκατό δολάρια, αλλά πιστέψτε με, θα το μετανιώσετε όταν ξεμείνετε από ξύλο στα μισά του χειμώνα.

Αν δεν ψάχνετε μόνο για λίγο ξύλο για φωτιά, είναι καλύτερα να πληρώσετε την αγοραία αξία για κάποιο σκληρό ξύλο καλής ποιότητας.

Ιδέες κοινής λογικής για να εξοικονομήσετε λίγα δολάρια σε καυσόξυλα

Αγοράστε τα καυσόξυλα σας πράσινα. Η αγορά πράσινων καυσόξυλων θα σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα. Θα πληρώσετε πολύ λιγότερα από ό,τι θα πληρώσετε για ήδη ωριμασμένο ξύλο. Οι εταιρείες καυσόξυλων έχουν συνήθως σε απόθεμα και πράσινο και ωριμασμένο ξύλο. Τα πράσινα καυσόξυλα συνήθως πωλούνται 30% λιγότερο από την ωριμασμένη ποικιλία.

Το κόλπο εδώ είναι να αγοράζετε πάντα τα καυσόξυλα σας τουλάχιστον ένα χρόνο νωρίτερα για να έχετε αρκετό χρόνο για να καρυκεύσετε σωστά το ξύλο μόνοι σας. Θα χρειαστεί να έχετε ένα καλό σχέδιο αποθήκευσης για να συμβεί αυτό, αλλά αξίζει τον κόπο.

Προσφέρετε να παραλάβετε απευθείας από τον προμηθευτή σας

Αυτό πιθανότατα δεν θα σας εξοικονομήσει έναν τόνο χρημάτων, αλλά κάθε λίγο μετράει, σωστά; Πολλές εταιρείες καυσόξυλων προσφέρουν δωρεάν παράδοση στις τοπικές περιοχές. Αν μαζέψετε μόνοι σας τα ξύλα, είναι πιθανό να σας κάνουν μια μέτρια έκπτωση.

Εάν έχετε ένα φορτηγό ή ένα ρυμουλκούμενο, αυτός θα μπορούσε να είναι ένας καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε μερικά δολάρια.

Κόψτε το δικό σας ξύλο.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να σώσετε κάποια σοβαρή ζύμη. Υπό την προϋπόθεση ότι έχετε τα δέντρα στην ιδιοκτησία σας, έχετε σε αυτό. Εάν δεν έχετε επεξεργαστεί ποτέ τα δικά σας καυσόξυλα, φροντίστε να δείτε την ενότητα μας για το πώς να κόψετε τα δικά σας καυσόξυλα. Αυτό θα σας δώσει ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για να ξεκινήσετε την επεξεργασία των δικών σας καυσόξυλων. Επιπλέον, θα νιώσετε την ικανοποίηση να το κάνετε μόνοι σας!

Μιλήστε με μια τοπική εταιρεία δέντρων ή δενδροκόμο

Εάν ζείτε σε αστική περιοχή, πολλές εταιρείες δέντρων είναι πρόθυμες να σας δώσουν τα ξύλα τους δωρεάν. Φυσικά, οι περισσότεροι το κάνουν αυτό με αντάλλαγμα να πάρετε το ξύλο έγκαιρα.

Μια ενδιαφέρουσα διχοτόμηση μεταξύ υλοτόμησης και οικιακής εργασίας δέντρων είναι ότι οι υλοτόμοι πληρώνονται για την αποστολή ξύλου στους μύλους, ενώ οι εργαζόμενοι στα αστικά δέντρα πληρώνονται για να αφαιρέσουν δέντρα. Τις περισσότερες φορές, στο αστικό περιβάλλον, οι εταιρείες δέντρων επιβαρύνονται με πρόσθετο κόστος για να αφαιρέσουν μεγάλα ξύλα που δεν μπορούν να θρυμματιστούν. Εάν ζείτε σε μια τέτοια περιοχή, θα μπορούσατε να κανονίσετε μια συμφωνία με έναν δενδροκόμο για να πάρετε το ξύλο που είναι πολύ μεγάλο για να θρυμματιστεί. Είναι μια κατάσταση win-win γιατί ο δενδροκόμος είναι στην ευχάριστη θέση να περάσει λιγότερες φορές με το μεγαλύτερο ξύλο, κάτι που μπορεί να πάρει πολύ χρόνο.

Ξύλο σε Δημόσια Γη και Δικαιώματα Δρόμου

Εάν μένετε σε πιο αγροτική περιοχή, αυτός θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε το περιστασιακό φορτίο καυσόξυλων.

Πέρασα μερικά χρόνια στο Μέιν, δουλεύοντας σε μια εταιρεία δέντρων που ανατέθηκε από το κράτος να αφαιρέσει δέντρα κατά μήκος του δρόμου. Τις περισσότερες φορές το μεγαλύτερο ξύλο που δεν μπορούσε να θρυμματιστεί ήταν απλά αριστερά από την άκρη του δρόμου. Συχνά, οι άνθρωποι έρχονταν και άρπαζαν τα ξύλα το ίδιο βράδυ.

Αυτή είναι μια καλή στρατηγική για την περιστασιακή μερίδα ξύλου, αλλά δεν είναι αξιόπιστη για μια σταθερή παροχή. Φροντίστε να επικοινωνήσετε με την τοπική κυβέρνηση πριν αφαιρέσετε καυσόξυλα από δημόσια γη. Από την εμπειρία μου, με το Right-of-Ways στην άκρη του δρόμου, ήταν αποδεκτή πρακτική, αλλά θα πρέπει πάντα να ελέγχετε πρώτα.

Σύσταση

Όταν αγοράζετε καυσόξυλα, είναι μια έξυπνη ιδέα να συναλλάσσεστε με μια ποιοτική εταιρεία και να χρησιμοποιήσετε μερικές από τις παραπάνω συμβουλές για να εξοικονομήσετε μερικά δολάρια. Τα φτηνά καυσόξυλα μπορεί να φαίνονται δελεαστικά, αλλά είναι πιο έξυπνο να πληρώσετε τη δίκαιη αξία της αγοράς και να προμηθευτείτε καυσόξυλα υψηλής ποιότητας.